Vijf tips voor het kiezen van de juiste farmaceutische verpakking

Vijf tips voor het kiezen van de juiste farmaceutische verpakking

Vijf tips voor het kiezen van de juiste farmaceutische verpakking.

Gearchiveerd product.

Productverpakkingen hebben een grote invloed op de effectiviteit van geneesmiddelen. Daarom zorgen farmaceutische bedrijven ervoor dat ze de juiste verpakking voor geneesmiddelen kiezen. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld beter bezorgd worden in een vierwieler waarvoor je een autoverzekering hebt afgesloten, terwijl de verpakking er ook voor zorgt dat het medicijn beter beschermd is. Het verpakken van medicijnen is niet altijd een gemakkelijke klus. De tips in dit artikel helpen je echter stressvrij de juiste farmaceutische verpakking voor geneesmiddelen te kiezen.

Verpakking heeft zijn eigen kosten, die vaak van invloed zijn op de prijs van medicijnen wanneer ze op de markt worden verkocht. Om je geneesmiddelen zuinig te houden, moet je nadenken over de financiële implicaties en doeltreffendheid van het verpakkingsmateriaal dat je gebruikt. Zal het het medicijn duurder of betaalbaar maken? Kiezen voor een verpakkingsmateriaal dat de kosten verhoogt boven wat klanten zich kunnen veroorloven, is geen goede zakelijke zet. Dit wil niet zeggen dat je moet bezuinigen op de kwaliteit van je verpakking om geld te besparen, in plaats daarvan moet je op zoek naar betere, meer ethische methoden om kosten te besparen.

De aard van het product dat je verpakt, zal van invloed zijn op het soort verpakking dat je gaat gebruiken. Er bestaan verschillende verpakkingsmaterialen. Glazen containers zijn bijvoorbeeld geschikt voor het verpakken van zure en neutrale preparaten. Ondertussen zijn metalen containers ideaal voor het verpakken van producten zoals tabletten, capsules, poeders en vloeibare producten. Kunststof containers hebben een breder gebruiksbereik. Vanwege de voordelen die ze bieden ten opzichte van glazen en metalen containers, kunnen ze worden gebruikt om een breed scala aan doseringsvormen te verpakken.

Verpakkingsmaterialen zijn van invloed op de grootte, het gewicht en de openings- of hersluitmethoden van geneesmiddelen. Met deze factoren moet je rekening houden bij het kiezen van je verpakking. Producten waarvan de verpakking gebruiksgemak biedt, worden over het algemeen meer geaccepteerd. Zorg ervoor dat je verpakking gemakkelijk te hanteren is voor de consument. Het mag niet te zwaar of te ingewikkeld zijn. De markt waardeert altijd eenvoud en gebruiksgemak.

Je verpakking moet zowel geschikt zijn voor het product als veilig te vervoeren zijn. Je dient ervoor te zorgen dat het verpakkingsmateriaal het product niet beschadigt. Reacties zoals absorptie, adsorptie en uitloging van verpakkingsmaterialen treden het meest waarschijnlijk op wanneer verpakkingsmateriaal niet compatibel is met de inhoud. In grote lijnen moet je er ook voor zorgen dat het product de beschermende functies van het verpakkingsmateriaal niet in ​ gevaar brengt. Wanneer een verpakkingsmateriaal een product niet meer kan beschermen, maakt het het product onveilig.

Kijk hoe andere geneesmiddelen hun producten verpakken; het geeft je een idee van wat werkt. Het observeren van concurrenten kan ook gebreken en kwetsbaarheden aan het licht brengen die kunnen worden uitgebuit om een voorsprong te krijgen.

 vergelijk dit product

sponsored links


technische specificaties *)
 Vijf tips voor het kiezen van de juiste farmaceutische verpakking
Geen technische gegevens gevonden. Voeg informatie toe.
*) onder voorbehoud. Exacte specificaties kunt u opvragen bij de leverancier.


Fuji Packaging: Reclo-Sure zorgt voor 50% materiaalreductie

Hersluitbare MAP-verpakking voor verse producten, ontwikkeld met Nordex en Supertape. Fuji Packaging heeft in samenwerking en ... lees verder »


Euroline Classic — Stapelbaar krat 80 x 60 x 23,5 cm

Stapelbaar kunststof krat. Kunststof stapelkrat, voor opslag en x ... lees verder »


Sierlinten Assorti

Sierlinten voor de finishing touch van uw geschenk ... lees verder »


Diverse merken Ersatzpapier vellen of rollen

Ersatzpapier, vellen of op rol. Vetdicht papier, voor het inpakken van ... lees verder »


Robopac Foliewikkelaar Robot S6

Zelfrijdende pallet/foliewikkelaar op mobiele basis. Ook voor het wikkelen van afwijkende vormen. Een unieke combinatie, een complete op ... lees verder »


ECOvation Amerikaanse vouwdoos dubbel golf 600 x 495 x 590 m

Amerikaanse vouwdoos 600 x 495 x 590 mm BC-7mm Amerikaanse vouwdozen 600 x 495 x 590 7 ... lees verder »


Emceepack FG3 Plastic block bottom bags

PP zakjes, blokbodem, diverse afmetingen. Sterke, transparante blokbodemzakken, / ... lees verder »


Joseph Kihlberg JK561 dozensluiter

Verpakkingstafel / dozensluitmachine / dozenhechter met zes koppen. Verpakkingstafel die heel geschikt is ... lees verder »


Bunzl Retail & Industry lanceert zijn nieuwe merkconcept

Bunzl Retail & Industry heeft weekend ... lees verder »


Profipack — Asbestzakken

Supersterke, stevige zakken van plastic of PP om asbest mee af te voeren. Bent je op zoek naar asbestzakken van ... lees verder »


Clappac - Perfect Packaging — Schuifblisters

Schuifblisters met drie ombuigingen. De schuifblister is aan de voorkant tot ... lees verder »


Clappac - Perfect Packaging — Seal Blisters

Sealblisters, diverse uitvoeringen en formaten. De sealblister is als plastic bakje tot ... lees verder »


Welkom op verpakkingen.com, catalogus van verpakkingen, verpakkingsmaterialen en verpakkingsmachines.


Paardekooper Verpakkingen


Profipack Verpakkingsmaterialen
Topa Verpakking





Bandall



TransHeroes






Dozenhal