Nieuwsbrief Verpakkingen

nr. 15
maart 2008

redactie:
Ria Besselinguw bedrijf: |bedrijf|
uw naam: |voornaam| |achternaam|
ontvanger nr: |ID|Ga naar:
adviseurs
bags big-bags
blikken
blisters  ~machines
casepackers
displays
disposables
dozen omdozen
flacons
flessen (glas)
flessen (plastic)
folie
flowpackers
jerrycans
karton
kartonnages kokers
kratten
krimptunnels
kunststof bakken
machines
omsnoerband
omsnoermachines
ontwerpers
opvulmateriaal
pallets
palletwikkelaars
stretchfolie
tape
tassen
vaten
verpakkers
zakjes

Extern zoeken: bestelauto's
containers
groothandels
laadbakken
vrachtauto'sadvertenties

Dozenmarkt

Panhuijsen Verpakkingsmachines en -systemen bv

Advertentie plaatsen? Vraag info.
Deze mailing list wordt uitgegeven door Corneliszoon met steun van de deelnemers van verpakkingen.com. Aantal ontvangers: 2650.

Wij sturen u deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven dit op prijs te stellen.

Aan- of afmelden.

Heeft u nieuws te melden op het gebied van verpakkingen? Mail het ons.uitgever:
Corneliszoon
Postbus 6078
2702 AB Zoetermeer
(+31) 79 3420736
HR 27166507oproepen

 • Tsjechisch bedrijf biedt aan: verpakk. materialen. Stretchfolie, 500 mm breed, 300 m rollengte, transparant of zwart. Noppenfolie 50 of 100 cm breed, 100 m rollengte. Vraag prijsopgaaf.

 • Ik wil graag soll. naar inpakwerk. Heb al enige tijd ervaring en heb ook lang in de productie gezeten. Ben momenteel aan het werk bij Reinart maar zoek toch het liefst productie of inpakwerk. Els Jansen, Roosendaal. cv opvragen.

  Ook een oproep plaatsen? Mail.
 •  
  verpakkingen.com > nieuws > nieuwsbrief maart 2008
  Grote veranderingen op komst bij gebruikers van verpakkingen.

  Veel gebruikers van verpakkingen schakelen de komende jaren over op duurzame, milieuvriendelijke / composteerbare of retourneerbare verpakkingen. Dat blijkt uit een enquete onder industriele gebruikers van verpakkingen en verpakkingsmaterialen door easyFairs, de organisator van de EMPACK.
  Van de ondervraagden is 58% zelfs op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief dat binnen twaalf maanden in gebruik moet worden genomen.
  Grote drijfveer achter deze trend is niet de Belastingdienst, maar de eindgebruiker die volgens de afnemers hier steeds meer om gaat vragen. Ondernemers zijn bang dat hun producten in de schappen zullen blijven liggen als de gebruiker de verpakking teveel milieubelastend vindt. Ook de beeldvorming door de media speelt hierbij een rol.
  Op de EMPACK, 9 en 10 april in Den Bosch, is de trend naar milieuvriendelijk al duidelijk zichtbaar op diverse beursstands.
  Lees verder.  Standhouders easyFairs® EMPACK online op empack.verpakkingen.com.

  Het online standhoudersoverzicht van de easyFairs® EMPACK (9 en 10 april in Den Bosch) wordt dit jaar opnieuw verzorgd door mediapartner Corneliszoon. Het overzicht is te vinden op het webadres empack.verpakkingen.com. Bijna driehonderd bedrijven zijn hier vindbaar via een rubriekensysteem en op trefwoord.
  De index is door een redactie samengesteld waardoor het een neutrale index is, en alleen feitelijke informatie bevat. Vorig jaar bleek dat veel bezoekers dit op prijs stelden bij hun voorbereiding aan de beurs. Ook dit jaar wordt de index veelvuldig geraadpleegd. Bovendien zal op de beursvloer zelf een informatiezuil aanwezig zijn waar de website kan worden geraadpleegd.
  Lees verder.

  PE kan ook van suiker worden gemaakt.

  Polyethyleen (PE) kan, behalve van aardolie, ook van suiker worden gemaakt en biedt dan vrijwel dezelfde eigenschappen - je kunt het echter gewoon in de compostbak gooien. Het is maar een voorbeeld van hoe plantaardig materiaal de komende jaren als grondstof zal worden gebruikt voor verpakkingen. Minder afhankelijk van de olieprijs, en beter voor het milieu, dat zijn de grootste voordelen. Van der Windt Verpakking bv in Honselersdijk introduceert dit jaar een complete lijn van composteerbare producten. Er zijn nu al disposables en schalen, binnenkort komt er PE en vuilniszakken die na gebruik zo op de composthoop kunnen.
  Lees verder.

  WGP komt met pallet van karton.

  WGP uit het Belgische Olen heeft een pallet ontwikkeld die volledig van karton is gemaakt. WGP is eigenlijk fabrikant van hoekprofielen, maar brengt de kartonnen pallet op de markt nadat men vorig jaar al een lijn volkarton hoekprofielen introduceerde. Milieutechnisch gezien interessant, en er zijn nog wat andere voordelen.
  Overigens is WGP niet uniek: ook Box & Buffer Packaging levert een kartonnen pallet.
  Lees verder.
  Veel grote verpakkingsbeurzen dit jaar.

  Binnen een straal van 500 kilometer vinden in 2008 vijf grote verpakkingsbeurzen plaats. EMPACK Den Bosch bijt het spits af, op 9 en 10 april. Interpack in Dusseldorf vindt plaats op 24 tot en met 30 april. Na de zomervakantie kunt u terecht bij de EMPACK in Brussel (24 en 25 september), de Makropak in Utrecht (30 september t/m 3 oktober) en op de beurs Emballage (17 t/m 21 november) in Parijs.
  Een beetje veel misschien? Kennelijk niet, want de stands zijn vaak al uitverkocht en de beurzen trekken enorm veel inkopers.
  Lees verder.

  De rekhoes wint terrein op het rekwikkelen.

  Het rekwikkelen van pallets is enorm populair, maar er is een alternatief: de rekhoes. Deze wordt als een complete hoes door een machine strak over een pallet geschoven, als een condoom. De pallet is waterdicht en staat als een huis. De machines zijn veel duurder dan rekwikkelinstallaties, maar voor wie grote aantallen pallets verwerkt, kan de rekhoesinstallatie toch voordeliger zijn. Hogere verwerkingssnelheden zijn mogelijk, en de gesealde pallet kan eventueel buiten worden opgeslagen. Leverancier Interpres Logistics constateert een groeiend aantal orders voor deze apparaten.
  Lees verder.

  Nieuwe producten op verpakkingen.com.

  Dagelijks worden nieuwe producten toegevoegd door de deelnemers van verpakkingen.com. Een selectie uit de toevoegingen en updates.

  Ripack krimppistool


  Krimppistool met toebehoren, compleet in doos.

  Details, informatie/offerte opvragen.
     Pallets uit Litauen


  Pallets uit Noordoost-Europa, gemengde kwaliteit, ook leverbaar als trucklading.

  Details, informatie/offerte opvragen.
   
  Bramidan B3.


  Compacte balenpers voor het persen van folie of plastic.

  Details, informatie/offerte opvragen.
     Sirio Ringwikkelaar


  Volautomatische ringwikkelaar.

  Details, informatie/offerte opvragen.
   
  ALPAC IP-PE EXP


  Nestbare kunststof pallet met gesloten bovendek.

  Details, informatie/offerte opvragen.
     Nittel Drumliner


  Drumliner maakt meermalig gebruik van vaten gemakkelijk.

  Details, informatie/offerte opvragen.

  Producten wijzigen en toevoegen.
  © 2008 Corneliszoon